Hollandi tippklubi jäi ilma presidendi ja juhatuseta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Cruyff kohtuistungi järel ajakirjanike piiramisrõngas.
Johan Cruyff kohtuistungi järel ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: SCANPIX

Hollandi valitseva jalgpallimeistri Amsterdami Ajaxi juhatus astus täna täies koosseisus tagasi. Äärmusliku sammu põhjuseks oli klubile uue presidendi valimise ümber puhkenud tüli.

Ajaxi juhatuse neli liiget olid nimetanud klubi uueks presidendiks Louis van Gaali, kuid tegid seda viienda liikme, van Gaali vana vihavaenlase Johan Cruyffi selja taga. Cruyff kaebas klubi 15 noortetreeneri toetusel otsuse kohtusse ja saigi seal võidu, mispeale kogu ülejäänud juhatus otsustas ametist taanduda. Seega on Ajax hetkel nii presidendita kui ka juhatuseta.

Ajaxi tehniline direktor ja endine mängija Danny Blind oli kohtu otsusest löödud. «Mul on klubi tulevikus selge nägemus ja van Gaalil oli selles kindel roll. Nüüd, kui tema saabumine ei ole enam võimalik, puudub mul soov oma ametis jätkata,» lausus Blind.

Cruyff on viimastel aastatel toonud klubisse tagasi hulgaliselt endisi nimekaid mängijaid. Nii töötavad Ajaxis näiteks treeneritena Frank de Boer, Dennis Bergkamp ja Wim Jonk.

«Kõik treenerid on endised mängijad. Olen seda ideed alati kahesajaprotsendiliselt toetanud ning olen jätkuvalt seisukohal, et see on klubi jaoks väga oluline,» sõnas Cruyff. Nii mängija kui ka treenerina legendi staatusesse tõusnud Cruyff pelgab, et van Gaal asuks tema loodud mudelit lammutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles