Vipsil ei tasugi tänavu võita? F2-sarja reegel võib tiitli noppimise riskantseks teha

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Üheksa sõitu enne hooaja lõppu juhib vormelimaailma tugevuselt teist sarja F2 Oscar Piastri. Niivõrd kummalisena, kui see ka pealtnäha ei tundu, on austraallasele soovitatud, et ta F2-sarja ei võidaks.

Põhjus on aga lihtsamast lihtsam: praeguste vormel 2 reeglite järgi pole võitjal lubatud järgmisel hooajal F2-sarjas kihutada. Ja kui F1-sarja uks ei avane, olekski Piastri probleemi ees, vahendab portaal The Race.

«Arvan, et teen head tööd ja olen andnud endale parima võimaluse F1-sarja jõudmiseks. Hooaeg on keskpaigas, seega võib palju muutuda, kuid vormel 1s on kõik üleminekud kas toimunud või just praegu toimumas,» rääkis Piastri.

20-aastane vormelisõitja jätkas: «See tekitab tuska, sest ma tõesti ei tea, mida saaksin F1-sarja jõudmiseks veel teha. Tahan F2-sarja võita. Soovitused, et tiitlit mitte võita, on rumalad. Ma tahan tiitlit. Kui ma võidan, siis oleksin väga pahane, kui see ei aitaks mu tulevikule kaasa. Tõele au andes on mu [vormel 1] šansid väikesed, kuid ma ei taha lootust kaotada.»

Reegli üheks kannatajaks on 2019. aasta meister Nyck de Vries. Pärast F2-sarja tiitlivõitu on ta osalenud kestvussõitudes ja elektrivormelisarjas Formula E.

Piastri on F2-sarjas kogunud 149 punkti, edestades hiinlast Guanyu Zhoud, kes liitub ilmselt Alfa Romeoga, kui ta saab F1-sarjaks vajaliku superlitsentsi, 15 silmaga. Jüri Vips on 90 punktiga kuues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles