Bottase uus leivaisa ootab, et soomlane oleks nende Alonso, Schumacher, Vettel või Hamilton

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Vormelisõitja Valtteri Bottas.
Vormelisõitja Valtteri Bottas. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Tulevaks F1-hooajaks Mercedese Alfa Romeo vastu vahetavalt Valtteri Bottaselt ei oodata uue leivaisa ridades vaid kiired ringe.

32-aastase soomlase tulevane boss Frédéric Vasseur ütles, et Bottas otsis Mercedesest lahkudes projekti, kus ta saaks täita liidrirolli. «Viimasel paaril aastal on Valtteri olnud F1-sarja üldarvestuses esikolmikus. Lisaks on ta alati tõestanud end Lewis Hamiltoni vastu, eriti kvalifikatsioonides,» kostis Alfa Romeo vormeliprogrammi pealik.

Vasseuri sõnul pole võidusõidumaailma kuninglikus sarjas oluline ainult kiirus. «Nagu ajalugu on näidanud, peab tiimil alati olema liider. Viimase 25 aasta jooksul on kõik edukad projektid ehitatud ühe sõitja ümber. Renault'l oli Fernando Alonso, Red Bullil Sebastian Vettel, Ferraril Michael Schumacher ja Mercedesel Hamilton. Seega ehitame ka meie oma projekti ühe sõitja ümber ja arvame, et oleme selleks palganud õige inimese.»

170 vormel 1 GP-l osalenud Bottase auhinnakapis on 17 etapivõitu. Viimasel kahel aastal on ta hooaja kokkuvõttes olnud Hamiltoni järel teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles