Maailma kõige edukam suusahüppaja lõpetas karjääri

Postimees Sport
Copy
Gregor Schlierenzauer.
Gregor Schlierenzauer. Foto: nph / Hafner via www.imago-images.de/Scanpix

Austria suusahüppaja Gregor Schlierenzauer lõpetas 31-aastaselt sportlaskarjääri. MK-sarja arvestuses on tegemist läbiaegade kõige edukama suusahüppajaga, sest võitis 53 MK-etappi.

Schlierenzauer osales MK-sarjas 15 aastat ning otsustas suusad keldrisse visata kaks kuud enne olümpiahooaja algust. Põhjuseks veebruaris kontinentaalkarika etapil saadud põlvevigastus, mis segas nädalate kaupa treeningutele naasmist. Sel nädalal otsustas ta pärast läbirääkimisi treeneri Werner Schusteriga, et tervise huvides on targem edukale karjäärile joon alla tõmmata.

«Suusahüpped pakkusid mulle palju naudingut ja andsid kuhjaga kogemusi. Tegevsportlase karjääri lõpetamine polnud minu jaoks kerge. Kuid otsus tundub õige, samuti ka selle ajastus,» ütles Schlierenzauer oma blogis.

Tituleeritud austerlane võitis kahel korral Nelja hüppemäe turnee, samuti MK-sarja aastatel 2008/09 ja 2012/13. MMil võitis ta ühe individuaalse kulla suurel mäel 2011. aastal, meeskondlikult lisandus viis esikohta. Ainus olümpiakuld pärineb 2010. aasta Vancouveri mängudelt, sedagi Austria meeskonnaga. Teist karva medaleid sai ta tiitlivõistlustel kokku üheksa.

Schlierenzauer võitis karjääri jooksul 53 MK-etappi, paremuselt teine mees on soomlane Matti Nykänen, kes võitis karjääri jooksul 46 osavõistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles