Üle 30 aasta tagasi väidetava enesetapu tõttu surnud jalgpallur hoopis mõrvati, kahtlusaluseks toonane tüdruksõber

Christopher Krutto
Copy
Jalgpall. Pilt on illustratiivne.
Jalgpall. Pilt on illustratiivne. Foto: Andrew Boyers/Scanpix

18. novembril 1989 suri jalgpallur Donato Bergamini, kelle surm loeti esialgu enesetapuks. Nüüd on selgunud, et mees hoopis mõrvati.

Pea 32 aastat tagasi toimunud saatuslikul päeval arvati esialgu, et Bergamini hüppas sõitva veoauto ette ja sooritas nii enesetapu. Nüüd kirjutab Corriere Della Sera, et juhtum on uuesti avatud ja tema toonane tüdruksõber Isabella Interno läheb selle aasta 25. oktoobril kohtu ette.

52-aastast Internot kahtlustatakse oma endise kaaslase surmas. Väidetavalt soovis toona 19-aastane naine maksta mehele kätte, sest too lõpetas nende suhte. Tõenäoliselt naine uimastas Bergamini ja siis kägistas ta koos kaaslaste abiga surnuks. Seejärel lavastati tema enesetapp.

Bergamini lähedased ei uskunud kunagi enesetappu ja neli aastat tagasi kaevati mehe haud lahti. Kohtuarst tuvastas, et mees suri tõesti lämbumissurma. Enesetapu vastu rääkis ka fakt, et väidetavalt rekka ette jäänud mehe kõik riided olid terved.

Kusjuures juba mehe esimesel lahkamisel üle 30 aasta tagasi tuvastati ebakõlad surma reaalse põhjuse ja Interno jutus, kuid toona läks toimik sahtlipõhja ja sügavamalt sellesse ei süvenetud.

27-aastane Bergamini esindas enne surma Cosenza klubiga, kellega koos jäädi napilt ilma Serie A-sse jõudmisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles