Suri kahekordne olümpiapronks Jüri Tamm

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jüri Tamm.
Jüri Tamm. Foto: Postimees/Scanpix Baltics

64-aastasena on meie hulgast lahkunud endine vasaraheitja ja kahekordne olümpiapronks Jüri Tamm.

Tamm tuli kolmandaks nii 1980. aasta Moskva kui ka 1988. aasta Seouli mängudel. Lisaks võitis ta 1987. aasta MMilt hõbemedali. 1980. aasta mais püstitas eestlane 80.46ga maailmarekordi, mis püsis aga kõigest paarkümmend minutit, kuna Juri Sedõhh kruttis tippmargi 80.64 peale.

Muide, eelmisel teisipäeval kustus 66-aastaselt Sedõhhi eluküünal. Venemaa kergejõustikuliidu teatel sai kahekordne olümpiavõitja südamerabanduse.

Pärast sportlaskarjääri lõppu on Tamm olnud tegus poliitikas. Ta on olnud Riigikogus ning kavatses kandideerida tänavu oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel Keskerakonna nimekirjas Tallinna linnavolikogusse. Ta oli ka Euroopa Olümpiakomiteede Euroopa Liidu komisjoni esimees.

Tamme on autasustatud Hispaania teenetemärgiga Cruz de Oficial, Valgetähe IV klassi teenetemärgiga ning Eesti Olümpiakomitee (EOK) teenetemärgiga. Ta oli tegev ka Monaco prints Albert II fondi töös, mille eesmärk on kaitsta ookeane ja võidelda kliimamuutustega. Ta on olnud EOK asepresident ning Monaco Vürstiriigi aukonsul Eestis.

Postimees avaldab omastele kaastunnet.

Copy
Tagasi üles