Vaktsiinist keeldunud hokitäht kaotab pea pool miljonit dollarit

Christopher Krutto
Copy
Tyler Bertuzzi.
Tyler Bertuzzi. Foto: Jerome Miron/Scanpix

Põhja-Ameerika hokiliigas NHL mängiv ründaja Tyler Bertuzzi keeldus koroonavaktsiinist. See annab valusa hoobi tema rahakotile.

Nimelt kinnitas tema koduklubi Detroit Red Wingsi tegevjuht Steve Yzerman, et Bertuzzi peab oma otsuse tõttu jätma vahele kõik üheksa mängu, mis peetakse Kanada pinnal, sest ta ei saa sinna ilma karantiininõudeta reisida.

Kui olukord jääbki nii, siis kaotab ründaja palgast 450 000 dollarit (umbes 384 000 eurot). Uued NHLi reeglid näevad ette, et vaktsineerimata mängijad ei saa palka, kui jäävad kohtumisest koroonaviirusest tingitud põhjustel eemale.

Bertuzzi on oma tiimis ainuke mängija, kes ei ole vaktsineeritud. «See on tema valik. Minu võimuses ei ole kedagi sundida. Me ei saa sundida kedagi vaktsineerima,» tunnistas Yzerman. «Isiklikult on mul vaktsiin tehtud ja minu perel ka. Jätan selle asja nii,» jätkas ta.

Suvel sõlmis Bertuzzi Detroidiga kaheaastase lepingu, mille väärtuseks on 9,5 miljonit eurot. Möödunud hooajal mängis ta vigastuse tõttu vaid üheksas mängus ja sai kirja seitse resultatiivsuspunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles