KK Viimsi sai Superkarikal veerandfinaali, Rakvere Tarvas pürgib sinna

Postimees Sport
Copy
Rakvere Tarva peatreener Martin Müürsepp viis oma hoolealused eike võidule.
Rakvere Tarva peatreener Martin Müürsepp viis oma hoolealused eike võidule. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Superkarikasarjas esimesena veerandfinaali jõudnud KK Viimsi meeskond tõrjus võiduga 95:53 konkurentsist Keila korvpallikooli, Rakvere Tarvas oli Tartu Kalev/Estikost parem 87:74.

KK Viimsi põhiviisiklased Rain Veideman, Rait-Riivo Laane, Karl-Johan Lips, Kent-Kaarel Vene ja Ronalds Zakis andsid esimeses ametlikus kodusaali mängus Foruse spordikeskuses poolehoidjatele aimu, mida võib neilt hakata ootama debüüthooajal Paf Eesti – Läti liigas ja Eesti meistriliigas. Võõrustajad juhtisid poolajaks 60:21!

Mängujuht Laane korraldas rünnakuid, jagas sööte nii korvi alla vabaks jooksnud kaaslasele kui ka korvi kohale, kust kõrgele kerkinud ründaja palli rõngasse vajutas. Kokku jäi tema kontole 11 resultatiivset söötu. 18 punkti toonud Zakis näitas, miks ta on kuulunud Läti paremikku. Veideman sidus rünnakuid ja Lips lõi teravust. Ka 182 cm pikkune ühendriiklasest vahetusmees Devin Lee Harris leidis tänu väledusele ja osavusele häid lahendusi, tuues mängu suurima korvikütina 20 punkti. Teisel poolajal said rohkem mänguminuteid kõik KK Viimsi vahetusmehed. Avamäng Keilas oli lõppenud viimsilaste kasuks 103:62.

KK Viimsi peatreener Valdo Lips kommenteeris: «Ettevalmistuse periood on läinud suures plaanis korralikult. Osa mängijaid oli seotud 3x3 rahvusvahelistel tiitlivõistlustel osalenud koondistega, Laane ja Lips meestega ning Ron Laanemaa U17 vanuseklassi esindusega. Kõik teavad, et komplekteerimine lõppes alles möödunud nädalal. Ses mõttes on meeskonna ühine ettevalmistus olnud natuke lühike.»

Veideman ja Laane olid suvel korvpallurite värbamisprotsessis KK Viimsi soovide esireas.

«Mõlemad teavad professionaalidena, mida teha enda heas vormis hoidmiseks,» lausus Lips. «Olen treenerina saanud klubilt selle, mida olen tahtnud. Zakis on kehaliselt võimekas number viis ehk tsenter. Tark mängija, kes saab aidata kogemustega. Harris tõestas ennast eelmisel aastal Rakveres meeskonnamängijana, mitte enda statistika tagaajajana.»

Veerandfinaalis tuleb KK Viimsile vastu võitja paarist Tallinna Kalev – Maaülikool/Skarcon.

Teisel eilsel kaheksandikfinaali kohtumisel kaotas Tartu Kalev/Estiko Tarvale poolaja 34:48 ja teisel poolajal hoidsid Martin Müürsepa hoolealused edu. Korduskohtumine on 26. septembril Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles