Jüri Tammega koos treeninud Urmas Rahnel: ta aitas mu Ukrainasse treeningutele

Christopher Krutto
Copy
Urmas Rahnel 2015. aastal.
Urmas Rahnel 2015. aastal. Foto: Urmas Luik

Eile lahkus meie seast 64 aasta vanuselt endine vasaraheitja ja kahekordne olümpiapronks Jüri Tamm. Temaga koos Pärnus omal ajal trenni teinud ja praeguseks metsanduses tegutsev Urmas Rahnel meenutas, et Tamm aitas ta Kiievisse maailmakuulsa Anatoli Bondartšuki juurde mõneks ajaks treenima.

Tamme meenutatakse hea sõnaga ja selles mõttes ei ole erandiks ka Rahnel. «Ta oli väga tasakaalukas ja heatahtlik. Ma pole iialgi näinud teda kurja või tigedana. Isegi järsemat sõna pole temalt kuulnud. Tema jutt oli tark ja tasakaalukas ning sügava sisuga. Pärast andis tükk aega selle üle mõelda. Ta oli üdini heatahtlik ja rahulik inimene,» kirjeldas Rahnel endist treeningpartnerit.

Kooliajal tegid nad aasta jagu koos trenni, Tamm oli 11. klassis ja Rahnel üheksandas. Kas toona oli aru saada, et Tammest tuleb tulevane maailmarekordimees? «Kindlasti ei olnud, ta polnud Eestiski esimene. Ta oli kiirem kui tolle aja Eesti esinumber ja see andis mingi pildi ette, kui jõud peaks taha tulema, aga muidu oli ta minu arust võistluste järgi Eestis number kaks,» meenutas Rahnel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles