Sebastien Ogier' taandumine tekitab Toyotas murepilvi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Toyota/McKlein/Toyota Gazoo Racing / McKlein

Toyota rallimeeskonna tehniline direktor Tom Fowler tunnistas, et tunneb muret, mis hakkab juhtuma järgmisel hooajal pärast Sebastien Ogier’ taandumist.

Jõuliselt kaheksanda MM-tiitli suunas liikuv Ogier lõpetab järgmisest aastast täiskohaga rallisõitja karjääri. Autospordiga jääb ta siiski seotuks, sest kavatseb jagada oma aega ralli ja kereautode kestvussõidu vahel. Varasemalt on öeldud, et tõenäoliselt sõidab Ogier järgmisel hooajal neljal-viiel WRC-etapil.

«Muidugi on see tiimi jaoks murettekitav, kui meeskonna võtmesõitja lahkub. Ma arvan, et sellise juhtumi puhul on lihtsam leppida faktiga, et ta lõpetab, mitte ei istu teise autosse või lahku palgatõusu pärast,» ütles Fowler DirtFishile.

Ogier on sel hooajal võitnud neli MM-etappi ning juhib meistrivõistlusi kolm etappi enne lõppu 44 punktiga. «Ta on oma tööga hakkama saanud. Et meil ei ole järgmisel aastal sellist meest, paneb muretsema. Mõnel korral on ta siiski meeskonnaga ning olen kindel ta suudab meid veel aidata,» ütles Fowler.

Kes järgmisel hooajal Ogier'ga WRC-autot jagama hakkab, selgub ilmselt oktoobris. Praegu on seda võidujooksu juhtimas Esapekka Lappi, kes stardib Toyota WRC-autoga ka kodusel Soome rallil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles