Tõelistele viikingitele! Saaremaa rattavõistlusel tuleb sportlastel läbida päevaga üle 300 kilomeetri

Postimees Sport
Copy
Red Bull Tour of Vikings võidusõidul läbitakse ühe päevaga 310 kilomeetrit.
Red Bull Tour of Vikings võidusõidul läbitakse ühe päevaga 310 kilomeetrit. Foto: Red Bull

2. oktoobri päiksetõusuga stardivad tõelised rattaspordifanatid Kuressaare Lossihoovist, nende seas ka Mihkel Räim, et läbida Red Bull Tour of Vikings võidusõit. Tegemist on esmakordselt maailmas toimuva rattaspordisündmusega, mille käigus läbitakse ühe päevaga 310 kilomeetrit.

Red Bull Tour of Vikingsi näol on sündinud võistlus, millesarnast maailmas varem nähtud ei ole. Koostöös jalgrattaklubiga Viiking korraldatav ühepäevane velotuur võtab eesmärgiks teha jalgratastel tiir peale kogu Saaremaale. Raja on ette valmistanud Räim, kes on valitsev Eesti meister maanteeratta grupisõidus ning sõidab ka ise saarlasena kaasa.

«Sõidu eesmärgiks on pakkuda ekstreemset rattavõistlust, mis on väljakutseks nii tippsõitjale kui ka rattasporti tõsiselt võtvale harrastajale,» sõnas võistluse peakorraldaja Endrik Puntso.

«Velotuuri teeb uudseks ajalise piiranguga läbitav 310-kilomeetrine distants, mis koosneb kolmest etapist. Rada kulgeb nii kruusal kui asfaldil ning osalejad peavad hakkama saama ilma igasuguse kõrvalise abita,» selgitas Puntso võistluse uudsust.

«Rada on koostatud põhiliselt enda Saaremaa trenniteid kombineerides, kuid siiski oleme sisse võtnud ka hulgaliselt teid, mida isegi aastas üle 20 000 kilomeetri jalgrattaga sõites, ei ole ma kunagi läbinud,» tutvustas Räim ainulaadset võistlusrada.

Viikingite tuuri starti oodatakse kõiki vähemalt 18-aastaseid rattureid, kellel on piisav füüsiline valmidus, et võistlusdistants ratta seljas vastu pidada. Red Bull Tour of Vikings on EJL 3. kategooria võidusõit.

Võistlusele registreerimine on avatud kuni 26. septembri südaööni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles