Jüri Vips: meistritiitel pole enam realistlik eesmärk

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Vormelisõitja Jüri Vips.
Vormelisõitja Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Vormel 2 sarjas kuuendat kohta hoidev Jüri Vips ei pea meistritiitli võitmist enam kuigi realistlikuks.

Hooaja lõpuni jääb veel kolm etappi, millest esimene sõidetakse juba sel nädalavahetusel Sotšis. 21-aastane eestlane kaotab 59 punktiga meistrivõistluste liidrile Oscar Piastrile ning annab endale mõista, et esikoha püüdmine pole väga tõenäoline.

Kolmandal kohal on Robert Shwartzman, kes edestab Vipsi 23 silmaga. Teisel kohal olevale Guanyu Zhoule kaotab ta 44 punktiga.

«Nüüdsest on mul vaja vaid suuri nädalavahetusi. Ma ei tohi teha ühtegi väikest viga. Pean igal võistlusel teenima palju punkte, kui tahan meistrivõistlused hea kohaga lõpetada. Kuid ma ei taha endale liiga palju pinget peale panna. Teen lihtsalt oma tööd ning võtan asja samm-sammult,» ütles Vips F2 kodulehel.

«Arvan, et võitmine on praegu keeruline, kuid kolmandal kohal olev Rob ei ole liiga kaugel. Kui teeme mõned head sõidud, siis võime jätkuvalt veel kolmandaks tulla. Esimesed kaks on üsna selged, kuid ma ei taha ka öelda, et meistrivõistlused juba lõppenud oleksid,» jätkas ta.

Sotši ringrajaga on Vipsil head mälestused, sest 2019. aastal peetud F3 etapil teenis ta seal võidu. Eestlase sõnul esitavad ringraja 19 kurvi sõitjatele unikaalse väljakutse. Samas võib võistluse keeruliseks muuta ilm, sest laupäevaks ennustatakse tugevat vihmasadu.

«Mulle meeldib siin. See on üsna tore ringrada, millel on omajagu voolavust. Suures osas koosneb rada 90-kraadistest kurvidest, kuid need on erinevad 90-kraadised kurvid. See on huvitav rada. Ilm võib nädalavahetuse osas suurt rolli mängida, sest laupäevaks lubab vihma,» lausus ta.

Sotši etapp saab alguse juba täna, mil kell 16.25 antakse start kvalifikatsioonile. Postimees vahendab ajasõitu otseblogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles