Londonis leiab aset «sajandi poksimatši» aseaine

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anthony Joshua (vasakul) ja Oleksandr Ussõk lasid pressikonverentsil rusikad käiku ainult sõbralikuks nukitervituseks.
Anthony Joshua (vasakul) ja Oleksandr Ussõk lasid pressikonverentsil rusikad käiku ainult sõbralikuks nukitervituseks. Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix

Kui igal argipäeval on Eesti inimesed – ennekõike pensionärid – saanud ennast sättida «Kirgede tormi» lainele, siis sel nädalavahetusel ootab kõiki spordisõpru ees «Täiuslik torm». Just selline hellitusnimi on pandud raskekaalu tiitlimatšile, kus lähevad vastamisi Anthony Joshua ja Oleksandr Ussõk.

Kuigi vinge andmine, on kõnealune matš tegelikult selle õige aseaine. Nimelt on poksimaailm eelmise aasta lõpust, kui Joshua üheksandas ringis eelmise väljakutsuja Kubrat Pulevi põrandale virutas, olnud mitte «täiusliku tormi», vaid hoopis «sajandi poksimatši» ootuses.

Ehk tegelikult tahaksid fännid, et ringis läheksid vastamisi IBFi, WBA ja WBO meistrivööde omanik Joshua ning WBC tšempion Tyson Fury. Korraks tundus, et see saabki reaalsuseks, ent 17. mail puhuti helesinine unistus laiali, kui poksiorganisatsioonide juhtfiguurid käskisid Furyl hoopis Deontay Wilderile vastu astuda. Kuna eitava vastuse korral jäänuks britt oma WBC meistrivööst ilma, ei jäänudki Furyl muud üle kui «sajandi poksimatš» edasi lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles