ÜLEVAADE ⟩ Kas Kalev/Cramo murrab end Ühisliiga esikuuikusse?

Ville Arike
, reporter
Copy
Kümme päeva tagasi tegi Kalev selja prügiseks tugeval Montenegro klubil Bari Mornar. Mida suudetakse Ühisliigas? Pildil on Ojars Silinš (esiplaanil) ja Silas Melson.
Kümme päeva tagasi tegi Kalev selja prügiseks tugeval Montenegro klubil Bari Mornar. Mida suudetakse Ühisliigas? Pildil on Ojars Silinš (esiplaanil) ja Silas Melson. Foto: Tairo Lutter

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond on VTB Ühisliiga ajaloos korra jõudnud play-off’i, see juhtus hooajal 2018/19. Tänavuseks hooajaks langes üks suurklubi eest ära: juba mullu rahalistesse raskustesse sattunud BC Himki jätkab Venemaa madalamas sarjas. Kalev peab play-off’i jõudmiseks edestama ainult nelja konkurenti ning see on reaalsem kui kunagi varem.

Kõik teised meeskonnad peale Himki jätkavad, ühtegi uut liiget liigasse ei lisandunud. See tähendab, et Ühisliigas mängib tänavu ainult kaksteist meeskonda. Tiimide arv väheneb tasapisi, kuid eelmisel nädalal pressikonverentsil põrutas Ühisliiga aupresident Sergei Ivanov, et oluline on kvaliteet, mitte kvantiteet. Ta meenutas omaaegseid Nõukogude Liidu meistrivõistlusi, kus samuti tosinast tiimist oli Venemaalt ainult neli esindajat.

Praeguses koosseisus on Venemaalt kaheksa meeskonda ja mujalt neli (lisaks Kalevile Minski Tsmoki, Zielona Gora ja Nur-Sultani Astana). Ning Venemaa tiimid on väga selgelt pooleks jaotatud: suured tiimid ja ülejäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles