Ühisliiga aupresident: Leedu klubidel kästi VTBst lahkuda ja mitte mängida vaenuliku riigiga

Ville Arike
, reporter
Copy
VTB Ühisliiga president Sergei Kuštšenko (vasakul) koos aupresidendi Sergei Ivanoviga.
VTB Ühisliiga president Sergei Kuštšenko (vasakul) koos aupresidendi Sergei Ivanoviga. Foto: Vladimir Gerdo/TASS/Scanpix

Nädalapäevad tagasi peetud VTB Ühisliiga algusele pühendatud pressikonverentsil osales traditsiooniliselt ka liiga aupresident, mõni aasta tagasi president Vladimir Putini administratsiooni ülemana töötanud Sergei Ivanov. 

Kui enamiku ajast rääkis ta korvpallist, siis jutuajamise lõpus lõi temas taas välja poliitik. «Meil on väga kahju, et VTB Ühisliigast lahkusid Žalgiris ja kõik teised Leedu klubid,» meenutas Ivanov tervelt seitsme aasta tagust aega.

«Leedu on korvpalliriik. Olümpiamängudelt eemalejäämine oli neile palju suurem tragöödia kui meile. Leedus on korvpall spordiala number üks, jalgpall ei saa lähedalegi. Neil on tugevad klubid, neil töötatakse suurepäraselt noorte mängijatega. NBAs ja tugevates Euroopa liigades mängivad kümned leedulased.

Kuid otsus lõpetada VTB Ühisliigas mängimine oli sajaprotsendiliselt poliitiline. Neil kästi sellest liigast lahkuda ja mitte mängida vaenuliku riigiga. Nagu nad arvavad. Nad avalikult kasutavad sporti poliitika tegemisel, mingit vastutulekut pole mõtet oodata. Poola ja Baltimaad on avalikult USA satelliidid Ida-Euroopas. Meile on peamine neid riike mitte nuumata ja seda ka teeme. Neid tuleb ignoreerida,» lausus Ivanov.

Tänavune VTB Ühisliiga hooaeg sai oma avalöögi neljapäeval, kui tiitlikaitsja Moskva CSKA purustas kodusaalis Minski Tsmoki 92:44. Valitsev Eesti meister BC Kalev/Cramo avab oma VTB hooaja pühapäeval, kui sõidetakse külla Peterburi Zenitile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles