Järjekordse võidu teeninud Kanepi liigub kindlalt Eesti rekordi uuendamise suunas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kaia Kanepi (WTA 68.) jõudis Texases toimuval ITF-turniiril nelja parema sekka, alistades tund ja 21 minutit kestnud veerandfinaalis ameeriklanna Emma Navarro (WTA 320.) 6:2, 6:2.

Eestlanna tegi võidumängus küll kuus topeltviga vastase kahe vastu, kuid samamoodi oli Kanepi kasuks servinäitajad. Ta lõi viis ässa (vs. Navarro 1), lõi väljakule 58 protsenti esimesest servist (vs. Navarro 50) ning võitis nendest 71 protsenti (vs. Navarro 61). 

25 000 USA dollari suuruse auhinnafondi turniiri poolfinaalis tuleb Kanepile vastu Alexandra Bozovic (WTA 505.), kes oli veerandfinaalis 7:5, 6:4 üle Alexa Grahamist (WTA 1010.). 

Veerandfinaali jõudnud – või õigupoolest üldse turniirile üles antud – tennistidest on Kanepil selgelt kõige kõrgem edetabelikoht. Selles arvestuses järgneb talle alles Sachia Vickery (WTA 229.), kes teist asetust omades paigutati teise tabelipoolde.

Kui Kanepil peaks õnnestuma Texases triumfeerida, uuendaks ta ka endale kuuluvat Eesti rekordit. Nimelt on haapsallanna oma pika karjääri jooksul võitnud praeguseks 19 ITFi turniiri, millest seitse on tulnud pärast 2017. aastal pikalt vigastuspausilt naasmist.

Selles arvestuses keegi kaasmaalannadest talle vastu ei saa. 11 triumfiga on tema lähim jälitaja meie praegune esireket Anett Kontaveit, kellele järgnevad Maret Ani (7) ja Margit Rüütel (6).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles