Selga hüpanud konkurent ei vääranud eestlasest Euroopa meistri triumfi kodusel EM-etapil

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kevin Saar.
Kevin Saar. Foto: Erakogu

Mitmekordne quad'ide ehk sport-ATVde Euroopa meister Kevin Saar suutis Langel toimuva EM-etapi avasõidus vaatamata tõsisele kokkupõrkele võidu ikkagi kodumaale jätta.

Quade oli Eesti etapile kogunenud 18 ja kvalifikatsioonis näitas parimat aega värskelt Norra meistriks kroonitud Christopher Tveraen (Yamaha). Vaid 0,034 sekundiga jäi teiseks Kevin Saar (Yamaha).

Kuna möödunud nädalavahetusel Lätis toimunud võistlusel elas eestlane üle tõsise kukkumise, otsusta ta tänahommikuse vabatreeningu keha säästmiseks vahele jätta. 

Võistlussõiduks oli mees aga ilusasti olemas ning tal õnnestus kohe stardist ka quad'ide sõitu juhtima minna. Kui esialgu sai eestlane väikese edu sisse, siis mõne ringiga püüdis Tveraen ta ikkagi kinni. 

Seejärel õnnestus norralasel meie mehest ka mööda minna, kui Saar ühele hüppele minnes tempot aeglustas ning Tveraen seetõttu Pärnu Motoclubi sõitjale kogemata selga hüppas. «Hingasin sügavalt sisse ja sõitsin edasi,» kommenteeris Saar vahetjuhtumit pärast sõitu.

Vaatamata potentsiaalselt ohtlikule kokkupõrkele hakkas Saar vahet Tveraeniga tagasi tegema ning peagi leidis ta võimaluse ka möödumiseks. See tal ka õnnestus ning nõnda avasõidu võit kodumaale jäigi. 

Tveraen lõpetas teisena ning kolmandana tuli ruudulipu alt läbi Roman Gwiazda (Yamaha) Poolast. Hea sõidu tegi ka teine Eesti quad'imees Priit Järveloo, kes tuli neljandaks. 

«Emotsioonid on väga head, kuigi ei uskunud, et selle vihma ja poriga siit mingit sõidumõnu tuleb,» ütles Järvloo. Ülejäänud eestlaste kohad: Rene Tarend 9., Mihkel Salujõe 11., Karl Joosep Steinberg 12., Aleks Sale 13. ja Sander Lakiza katkestas sõidu alguses.

Võistluspäeva lõppedes läks Saar igaks juhuks ka haiglasse kontrolli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles