Salah tegi ajalugu, kuid võitu see Liverpoolile ei taganud

Postimees Sport
Copy
Mo Salah tähistamas oma 100. Premier League'i väravat Liverpooli särgis.
Mo Salah tähistamas oma 100. Premier League'i väravat Liverpooli särgis. Foto: Andy Rowland via www.imago-images.de

Liverpooli jalgpalliklubi kaotas sel hooajal juba teist korda koduliigas punkte. Sel nädalavahetusel ei suutnud Jürgen Kloppi hoolealused Brentfordi vastu enamat 3:3 viigist.

Premier League'i uustulnuka poolt avas 27. minutil mänguskoori Ethan Pinnock, kuid juba neli minutit hiljem seadis Diogo Jota jalule viigi. 

Teisel poolajal oli Liverpool see, kes kahel korral – Mo Salahi ja Curtis Jonesi tabamustest – juhtima asus, kuid mõlemal puhul oli Brentfordil vastus olemas. Esimesel juhul kostitas punaseid väravaga Vitaly Janelt, teisel puhul, 82. minutil, oli selleks vahetusest sekkunud Yoane Wissa. 

Kuigi võidupunkt jäi saamata, saavad Liverpooli fännid jätkuvalt ennast lohutada tõsiasjaga, et nende ridades mängib Mo Salah. Kohtumises Brentfordiga kirjutas egiptlane ennast ka veelgi rasvasemalt punaste ajalukku.

Nimelt on ta nüüd Liverpooli särgis Inglismaa kõrgliigas löönud 100 väravat. Selle verstapostini jõudmiseks kulus egiptlasel 151 kohtumist, mis ongi klubi uus rekord. Kõigest ühe mänguga jäi Salahile alla 1966. aasta maailmameister Roger Hunt.

Teised laupäevased kohtumised: 

Chelsea – Manchester City 0:1

Manchester United – Aston Villa 0:1

Everton – Norwich City 2:0

Leeds United – West Ham United 1:2

Watford – Newcastle United 1:1

Leicester City – Burnley 2:2

Tolles viimases kohtumises sai uue trikiga hakkama üks vana rebane – selline on Leicester City hüüdnimi – Jamie Vardy. Nimelt tõi ta oma 360. kohtumises klubi eest esimese omavärava, kui 12. minutil palli valesse võrku suunas. 

Patud pesi ta maha endale ainuomasel moel: lüües kohtumise edenedes mõlemad Leicesteri väravad. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles