Eesti motosportlane noore kollegi surmast: see hooaeg on eriti masendav

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Hannes Soomer.
Hannes Soomer. Foto: Helen Urbanik/Arengu Kirjastus

Hispaania seostub enamasti päikesepaiste ja sellega kaasas käiva rõõmsa meelega, ent täna valitseb Jerezi ringraja veeres lein, sest taaskord sai võidusõit saatuslikuks ühele noorele sõitjale.

Nimelt kukkus võistlusklassi World SSP300 esimese sõidu käigus 15-aastane Dean Berta Vinales, kes suri hiljem saadud vigastustesse.

«Kõik sellised juhtumid on liiast,» sõnas Eesti motosportlane Hannes Soomer pärast järgnevate startide tühistamist. «See hooaeg on eriti masendav, sest Dean on juba kolmas hukkunu. Muserdav nädalavahetus, minu kaastunne hukkunu lähedastele.»

MM-võistluste kümnes etapp on tumedates toonides kulgenud ka Kallio Racingu tiimis sõitva Soomeri jaoks, kes on jätkuvalt parema pidamise otsinguil. «Eilsete treeningute käigus jooksime ummikusse, sest ükski mõte ei toiminud ja mitte ainult meil. Seepärast tegime kardinaalse muudatuse ratta asendi suhtes ja kvalifikatsioonis oli tunne juba tunduvalt parem. 15. stardikoht ei peegelda küll minu võimeid, aga sain lõpufaasis Gonzaleze sabas sõita, mis näitas mulle, millistes kohtades kaotust koguneb. Võistlussõiduks jätame ratta asendi samaks, aga muudame vedrustust tunduvalt jäigemaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles