Joshua kaotas tormis kõik tiitlid. Elagu Ussõk!

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Ukrainlane Oleksandr Ussõk vaigistas oma vasaksirgetega nii Anthony Joshua kui ka britile Londonis kaasa elanud publiku.
Ukrainlane Oleksandr Ussõk vaigistas oma vasaksirgetega nii Anthony Joshua kui ka britile Londonis kaasa elanud publiku. Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix

Londonis toimunud profipoksi raskekaalu tiitlimatš valitseva tšempioni Anthony Joshua ja väljakutsuja Oleksandr Ussõki vahel oli oma nime vääriline. «Täiuslikuks tormiks» ristitud duell pidanuks paljude silmis olema lihtsalt järjekordne formaalsus selle õige ehk Joshua ja Tyson Fury «sajandi poksimatši» eel, milles selgunuks esimene absoluutne tšempion pärast Lennox Lewist, kellele kuulusid 2000. aastal WBA, WBC ja IBFi meistrivööd. Ent torm osutus ikkagi tormiks ning lõi kõik esialgsed plaanid uppi.

Seda, et senise karjääri jooksul alistamatuna püsinud Ussõk pole mingi niisama rusikaviibutaja, teadsid enne duelli kõik, kuid ometi jooksis enamikust matšieelsetest aruteludest potentsiaalse võidumehena läbi Joshua nimi. Ukrainlane oli ju üheksa kilogrammi kergem ja seitse sentimeetrit lühem (loe: lühema siruulatusega) ehk kolme meistrivöö omanikuna pidanuks triumf olema Joshuale vaid vormistamise küsimus.

Vasaksirged vaigistasid publiku

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles