Soolojooksu teinud Kivistik võitis väärika ajalooga võistluse

Postimees Sport
Copy
Kaur Kivistik.
Kaur Kivistik. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pühapäeval peeti Järvamaal 39. Paide-Türi Rahvajooks. Põhidistantsil Paidest Türile olid klass omaette Kaur Kivistik ja Karel Hussar.

Avakilomeetritel suutis Kivistiku ja Hussariga sammu pidada ka Ibrahim Mukunga kuid poolel võistlusmaal oli selge, et keenialase päralt jääb täna kolmas koht.

Kaur Kivistik püsis kuni lõpukilomeetriteni ka rajarekordi graafikus, kuid soolojooks ei võimaldanud uut rajarekordit joosta. Tema võiduajaks märgiti 41 minutit ja 13,9 sekundit. Karel Hussar kaotas talle 42 sekundiga, Ibrahim Mukunga jäi võitjast maha juba 1 minuti ja 30 sekundiga.

Neljanda koha saavutas Aaro Tiiksaar ja absoluudi 5. koha Jekaterina Patjuk. See oli talle juba 12. Paide-Türi rahvajooksu võit. Meeste arvestuse 5. oli Tarvi Tameri ja 6. Kristjan Vares.

Kui varasema 38 aasta jooksul on naisjooksja jõudnud 15 parema hulka vaid kahel korral, siis tänasel võistlusel finišeerisid 15 hulgas koguni neli õrnemasoo esindajat. Patjuki järel sai absoluudi 8. ja naiste 2. koha Kaisa Kukk. Kolmas ja absoluudi 9. oli Liina Luik, 4. ja absoluudi 14. oli Liliana Torn, 5. Liina Kivi ning 6. Kertu Kula.

Kui varasematel aastatel on distantsid startinud Paidest ja Kirnast, siis tänavu peeti lühem jooks Türi linna tänavatel, pikkusega 5 km. Lühema distantsi mitmekordne võitja Olavi Allase ei andnud ka seekord kellelegi võimalust võidelda esikohale.

Võitja aeg oli 15 minutit ja 2,2 sekundit. Teine, Enari Tõnstöm kaotas talle 50 sekundiga ja kolmas, Aaron Kais jäi võitjast maha 1 minut ja 10 sekundit. Naistearvestuses oli parim Külli Sizask. Teine oli Vanessa Rätsep, kolmas Marit Karm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles