USAs võidutsenud Kaia Kanepi viis Eesti rekordi uude kõrgusesse (1)

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Raul Mee

Endine Eesti esireket Kaia Kanepi (WTA 68.) võitis karjääri 20. ITF-turniiri, alistades Texases Fort Worthis toimunud mõõduvõtu finaalis 6:2, 6:1 Kayla Day (WTA 574.).

Kui Anett Kontaveit võitis täna kõrgetasemelise Ostrava WTA-turniiri, siis Ameerika Ühendriikides oli taseme võrra nõrgemal turniiril võidukas Kanepi. Kõrgeimal asetusel olnud Kanepi loovutas finaalis vastasele vaid kolm geimi. Teel finaali alistas Kanepi poolfinaalis Alexandra Bozovici (WTA 505.) 3:6, 6:3, 6:4.

Ühtlasi on see ajaloos esimene kord, kui Kanepi ja Kontaveit võitsid turniiri samal päeval, tõsi endise esireketi koht tuli taseme võrra madalamal ITFi arvestuses, Kontaveidil WTA 500 turniiril.

25 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga turniiri võitmisega uuendas Kanepi ka endale kuuluvat Eesti rekordit. Nimelt on haapsallanna nüüd oma pika karjääri jooksul võitnud 20 ITFi turniiri, millest kaheksa on tulnud pärast 2017. aastal pikalt vigastuspausilt naasmist.

Selles arvestuses keegi kaasmaalannadest talle vastu ei saa. 11 triumfiga on tema lähim jälitaja meie praegune esireket Anett Kontaveit, kellele järgnevad Maret Ani (7) ja Margit Rüütel (6).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles