Anett Kontaveit sammus Ostravas võimsalt lõpuni

Copy
Anett Kontaveit suudleb Ostrava turniiri esikoha­auhinda.
Anett Kontaveit suudleb Ostrava turniiri esikoha­auhinda. Foto: MICHAL CIZEK/AFP/SCANPIX

Anett Kontaveit võitis kuu aja jooksul juba teise tenniseturniiri: Ostravas murdis ta kahes viimases mängus kindlalt maha tipptegijad Petra Kvitova ja Maria Sakkari. Poolteist kuud tagasi alustatud koostöö uue treeneri Dmit­ri Tursunoviga toob tulemusi.

Laupäevase poolfinaali avasetis ei kinkinud Kontaveit kodupubliku ees mänginud kahekordsele Wimbledoni võitjale Kvitovale geimigi. Teises setis jätkas ta samuti kindlalt ja võitis selle 6:4. Küllalt sarnases võtmes kulges pühapäevane finaal kreeklanna Sakkariga – Kontaveit ei kaotanud ühtegi oma servigeimi ja võitis 6:2, 7:5. Ta hoidis Sakkarit tolle servidel pidevalt pinges ja mängu lõpetuseks murdis pallingugeimi suisa nulliga.

Kontaveit ütles finaalmängu järel pressikonverentsil, et jäi oma viimase nädala mängudega väga rahule ning nendeni aitasid teda positiivsus, mängimise nautimine ja pingevaba olek. «Mängisin sel turniiril tõesti väga hästi ja stabiilselt. Võtan mänge ja erinevaid olukordi kui väljakutset. Ma pole endale pingeid pannud, naudin väljakul olemist, mida ma vahepeal ei teinud. Olen saavutanud hea vormi,» alustas mõistetavalt heas tujus Kontaveit kokkuvõtte tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles