USA golfarid ei jätnud Ryder Cupil eurooplastele sõnaõigust

Postimees Sport
Copy
USA golfarid Brooks Koepka (vasakul) ja Xander Schauffele tähistavad Euroopa üle saadud võitu.
USA golfarid Brooks Koepka (vasakul) ja Xander Schauffele tähistavad Euroopa üle saadud võitu. Foto: Andrew Redington/Getty Images/AFP/Scanpix

Golfi ühe prestiižsema võistluse Ryder Cup võitis USA, kes alistas Euroopa võistkonna 19:9.

USAs Whistling Straitsis peetud võistlusel kindlustas võõrustajatele võidu Collin Morikawa, kes sai pool punkti pühapäeval toimunud viiendas minimatšis tosinast, kelle punktisaldo oli võiduks piisav – 14,5.

Eurooplastest ainsatena minimatše võitnud Rory McIlroy, Lee Westwood ja Ian Poulter lõpetasid pisarais, sest kaotus oli sedavõrd selge, vahendas BBC.

Ameeriklased, keda oli tulnud toetama 40 000 huvilist, aga juubeldasid sel ajal. Kui Brooks Koepka sai 17. rajal võidu, viskas üks vaimustunud fännidest talle rahva «U-S-A» skandeerimise saatel õllepurgi, mille golfar kohe avas.

Dustin Johnsonist sai esimene ameeriklane pärast 1979. aastat, kes võitis Ryder Cupil kõik viis matši. Tähtsaid võidupunkte noppisid ka Patrick Cantlay, Scottie Scheffler, Bryson DeChambeau. USA koondise kapten Steve Stricker märkis, et kõik tahtsid koondise eest koos mängida.

«Ryder Cup tähendab mõlema võistkonna mängijatele väga palju. Suutsime selgelt domineerida. Ma pole kunagi võitnud suurturniiri. Aga siin oli minu suurturniir,» ütles Sticker.

Ameeriklaste ülekaal oli tõeliselt suur. 2004. ja 2006. aastal oli Euroopa ning 1981. aastal USA võitnud 18,5:9,5.

Järgmine Ryder Cup plaanitakse pidada 2023. aastal Roomas. Siis möödub 30 aastat ajast, mil USA suutis viimati võõrsil võita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles