Eesti käsipallurid loopisid Saksamaal vastaste väravad palle täis

Toimetas Ville Arike
Copy
Karl Toom viskas koduklubi kasuks 8 väravat.
Karl Toom viskas koduklubi kasuks 8 väravat. Foto: Karli Saul (Eesti käsipalli liit)

Teist nädalat järjest olid välismaal mängivatest Eesti käsipalluritest võimsas skoorimishoos Saksamaal leiba teenivad kaks Karli – Toom ja Roosna viskasid vastavalt 8 ja 11 väravat.

Saksamaa tugevaimas sarjas Bundesligas ei kuulunud Mait Patrail meeskonna koosseisu, kui Rhein-Neckar Löwen alistas Göppingeni Frisch Aufi 37:32. Küll osales ta Euroopa liiga teise eelringi avamängus kaitsepoolel, «lõvid» tegid kodus 31:31 viigi Lissaboni Benficaga. Korduskohtumine toimub homme Portugalis.

Tugevuselt teise Saksamaa sarja ehk 2. Bundesligasse aastase pausi järel naasnud Karl Toom püstitas isikliku skoorirekordi, tabades 13 viskest 8 ning aitas Coburgi meeskonna hooaja teise võiduni. Kodusaalis alistati Dormageni Bayer 28:27.

«Raskelt tulnud, aga teenitud võit, ehkki me eriti head etteastet ei teinud. Kohutavalt palju tuli praaki ja just lihtsaid vigu ning ka realiseerimine jättis soovida. Mängisin vist 55 minutit, sest meie mängujuht, Rootsi koondistki esindanud kogenud Tobias Varvne oli kahjuks haige,» rääkis Toom käsipalliliidu pressiteate vahendusel.

«Meeskonda olen väga hästi sulandunud. Jagan vasaksisemisena mänguaega mitmeid aastaid Bundesligas pallinud Andreas Schröderiga, kellelt on palju õppida. Tiim ja treenerid on avatud ning olen saanud isegi mõned Eesti koondises mu lemmikuks kujunenud liikumised sisse tuua,» avaldas mullune Eesti parim käsipallur.

«Saksamaa käsipalliga uuesti harjumine võtab pisut aega, sest siin tuleb iga värava ja iga punkti eest võidelda. Tase on kõrge ja ühtlane ning kõik meeskonnad lähevad alati võidu peale.»

Eesti võõrleegionäride hooaja tipptulemust Toom enda nimele ei saanud, sest samal päeval tulistas Karl Roosna astme võrra madalamal üleplatsimehena 11 väravat. Nende abil sai Potsdam Saksamaa kolmandas liigas 34:26 võidu Altenholzi üle.

Norra meistrisarjas kirjutas Alfred Timmo statistikasse esimesed väravad, tabades kahel korral Fjellhammeri 25:29 kaotusmängus mulluse karikafinalisti Nærbøga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles