Naomi Osaka: kui kibelus peale tuleb, naasen tenniseväljakule

Toimetas Ville Arike
Copy
Naomi Osaka mängimas USA lahtistel.
Naomi Osaka mängimas USA lahtistel. Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports/Scanpix

Neljakordne suure slämmi turniiride võitja, vahepeal maailma esireketi tiitlit hoidnud, kuid tänavu vaimsete probleemidega maadelnud jaapanlanna Naomi Osaka kinnitas, et naaseb varsti väljakutele. 

«Tean, et peagi mängin jälle. Arvatavasti juhtub see varsti. Teen seda siis, kui «kibelus» jälle peale tuleb. Pole vahet, kas võidan või kaotan, peamine on see, et naudiksin taas väljakul viibimist,» ütles Osaka HBO sõus The Shop. 

Osaka võttis tennisest pausi septembri alguses, pärast seda, kui ta oli USA lahtiste meistrivõistluste kolmandas ringis kaotanud hilisemale finalistile Leylah Fernandezile.

23-aastane jaapanlanna oli varem astunud kõrvale Prantsusmaa lahtistel ning loobunud Wimbledoni turniirist, et keskenduda oma vaimse tervise parandamisele. Pariisis märkis Osaka, et tal on pärast 2018. aastal esimese suure slämmi tiitli võitmist USAs olnud pikki depressioonihooge.

Ta naasis kodusel Tokyo olümpial, kus ta oli avatseremoonial tulesüütaja, aga tenniseväljakul kaotas kolmandas ringis. Maailma edetabelis on ta langenud seitsmendaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles