Korvpallilegend kritiseeris teravalt vaktsiinivastaseid pallureid

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kareem Abdul-Jabbar koos Milwaukee Bucksi tähtmängija Giannis Antetokounmpoga.
Kareem Abdul-Jabbar koos Milwaukee Bucksi tähtmängija Giannis Antetokounmpoga. Foto: Gary A. Vasquez/Scanpix

Korvpalliliiga NBA võttis vastu otsuse, et ohutuks hooajaks vajatakse kõikide pallurite vaktsineerimist koroonaviiruse vastu. Mitmed mängumehed soovivad siiski sellest hoiduda, andes ebamääraseid selgitusi. NBA legend Kareem Abdul-Jabbar andis kommentaari, mis peaks nooremaid mängumehi mõtlema panema.

Möödunud nädalal andis Golden State Warriorsi tähtmängija Andrew Wiggins teada, et ta ei soovi end vaktsineerida. Väidetavalt ei ole tal seda võimalik teha usulistel põhjustel. NBA aga ei võtnud seda arvesse ning soovib endiselt Wigginsilt kaitsepookimist.

NBAs on mitmeid mängumehi, kes on teravalt kritiseerinud vaktsineerimisi. Legendaarsel keskmängijal Abdul-Jabbaril sai aga olukorrast villand ning otsustas ise sõna võtta.

74-aastane Abdul-Jabbar arvab, et NBA peaks võtma resoluutsema hoiaku. «Korvpalliliiga NBA peaks tegema kindlaks, et kõik inimesed, kes soovivad järgmisel hooajal nendega seotud olla, on vaktsineeritud. Vastasel juhul tuleks mängijad või personaliliikmed lihtsalt ajutiselt võistkondadest kõrvaldada,» selgitas NBA ajaloo suurim korvikütt.

«Sellistel mängijatel pole lihtsalt liigas kohta, kui nad on valmis panema teiste elud ja tervise ohtu. Nad lihtsalt ei mõista, kui keeruline seis maailmas tegelikult on. Ehk peaksid nad veidi enam selle haiguse kohta uurima.»

NBA põhihooaeg algab 19. oktoobril. Meister peaks selguma hiljemalt järgmise aasta 19. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles