FIBA ametnikud elavad eurosarja võõrustaval Pärnul kukil

Karl Mihkel Eller
Copy
Pärnu Sadama meeskonna juht Johan Kärp (paremal) ja peatreener Heiko Rannula (vasakul) ei taha koduste euromängude eel mängijatele pingeid peale panna.
Pärnu Sadama meeskonna juht Johan Kärp (paremal) ja peatreener Heiko Rannula (vasakul) ei taha koduste euromängude eel mängijatele pingeid peale panna. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Suvepealinnas algab teisipäeval tugevuselt neljanda eurosarja FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniturniir. Esimest eurohooaega alustav võõrustaja Pärnu Sadam pistab veerandfinaalis rinda Austria klubiga Viini GGMT, edu korral tuleb poolfinaalis vastu eurosarja valitsev meister Iisraeli klubi Ness Ziona Ironi. Oodatud valikturniir toimub, kuid päev enne selle algust ripub korraldaja pea kohal FIBA trahvinõue.

FIBA kategooria turniiri korraldab Eesti suuruselt neljas linn esimest korda. Õigus võistlus läbi viia saadi kuu aega tagasi ning Pärnu meeskonna juht Johan Kärp tunnistas sündmuse eelõhtul intervjuus Postimehele, et kõik järgnev on osutunud väga keeruliseks. «Ei ole kombeks eriti viriseda; kui oleme ette võtnud, siis teeme lõpuni ära,» kinnitas Kärp. Ta lisas, et raskustest hoolimata tullakse külaliste võõrustamisega toime.

Kui eurosarjas mängimise otsus tehti, siis alguses arvestas klubi, et tuleb mängida mõni kvalifikatsioonimäng, kuid kui selgus, et tuleb osaleda turniiril, tekkis kohe ka mõte seda korraldada. «Võtsime Pärnus korraldamisega riski, aga vähemalt näeb kogukond ja linnarahvas meid mängimas. Muidu käime kuskil välismaal, ei saa kvalifikatsioonist edasi ja ongi kõik selleks eurohooajaks,» põhjendas Kärp turniiri korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles