10:0! Eesti noortekoondis pani Lillekülas püsti tõelise peo

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti U17 naiskonna peatreener Aleksandra Ševoldajeva.
Eesti U17 naiskonna peatreener Aleksandra Ševoldajeva. Foto: Liisi Troska/jalgpall.ee

Eesti tütarlaste U17 koondis võõrustas EM-valiksarja B-divisjoni kolmandas grupis Moldova eakaaslasi. Eestlannade ülekaal väljakul oli meeletu ning kohtumine lõppes Eesti 10:0 võiduga.

Kindla soosikuna väljakule läinud Eesti avas mänguskoori juba 12. minutil, mil täpne oli keskkaitsja Karola Purgats, kelle leidis karistuslöögiga üles kapten Jaanika Volkov. Avapoolajal suutsid eestlannad jõuda veel kolme tabamuseni. Väravaautoriteks olid Kirkeliis Lillemets, Anette Salei ja Aleksandra Orlova.

Teine poolaeg kulges täielikult eestlannade kontrolli all. Üha rohkem tekitati võimalusi skoorimiseks ning kuuel korral jõuti ka sihile. Salai sai kirja kokku kübaratriki, Lillemets lisas veel ühe värava ning jala said valgeks veel Bianka Uhtjärv, Jane Mirjam ja Carola Erik.

Tänase tulemusega läks Eesti kindlalt B-divisjoni kolmandat gruppi juhtima. Kolm punkti on koos ka Ukrainal, kes alistas täna 3:0 Põhja-Makedoonia.

Hetkel B-divisjonis mängival Eesti koondisel on võimalik ka EM-finaalturniirile kvalifitseeruda. Selleks tuleks võita hetkel oma nelik B-divisjonis ning seejärel korrata edu ka tuleval kevadel tugevamas tugevusgrupis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles