Superliigat planeerinud klubid pääsesid karistusest, UEFA loobus kopsakast rahatrahvist

Postimees Sport
Copy
Aprillis toimusid üle Euroopa Superliigat planeerinud klubide juures meeleavaldused. Fotol fännid Londoni Chelsea staadioni juures.
Aprillis toimusid üle Euroopa Superliigat planeerinud klubide juures meeleavaldused. Fotol fännid Londoni Chelsea staadioni juures. Foto: Matt Dunham/AP Photo/Scanpix

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) teatas, et on loobunud süüdistustest Barcelona, Juventuse ja Madridi Reali vastu. Nimetatud kolmik keeldus esialgu Superliiga projektist loobumast ning esimese hooga võtta UEFA nad uurimise alla.

UEFA avalikustas oma otsuse pärast seda, kui Madridi kohus teatas, et nad ei peaks mainitud kolme klubi karistama.

Juunis teatati, et kuus Premier League’i klubi (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Tottenham) ning Madridi Atletico, Milano Inter ja AC Milan, mis olid seotud Superliiga loomisega, said kümnetesse miljonitesse ulatuva rahatrahvi. Nüüd aga teatati, et trahvinõudest loobutakse.

Kevadel tuli päevavalgele, et üheksa Euroopa klubi soovivad luua Superliiga. Vaid mõne ööpäevaga vajus kogu plaan kolinaga kokku ning kõik klubid palusid liigadelt, fännidelt ja alaliitudelt vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles