Shearer: Redknapp on õige mees koondist juhendama

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Shearer
Alan Shearer Foto: SCANPIX

Pärast itaallase Fabio Capello tagasiastumist Inglismaa jalgpallikoondise peatreeneri kohalt pakutakse uueks juhendajaks enim Tottenham Hotspuri lootsi Harry Redknappi.

Endine inglaste kapten Alan Shearer sooviks koondise eesotsas samuti Redknappi näha. «Tema oleks parim valik, ta tunneb mängijaid ja mängijad teda, see oleks suurepärane kooslus. Liigutaksin maad ja taevast, et teda sellesse ametisse saada,» rääkis koondise eest 30 väravat löönud Shearer BBC vahendusel.

Capello pani ameti maha pärast seda, kui oli avalikult kritiseerinud Inglismaa jalgpalliliidu otsust võtta rassismiskandaali sattunud kaptenilt John Terrylt kaptenipael.

Shearer mõistab nii Capellot kui alaliitu. «Kapten peab turniiridel meediaga väga palju suhtlema ja Terryl oleks olnud suvel toimuva EMi ajal seda raske teha – temalt oleks pidevalt küsitud rassismisüüdistuse kohta ning see oleks koondisele negatiivset tähelepanu tõmmanud,» ütles Shearer.

Sarnaselt jalgpalliliidu juhile David Bernsteinile usub ka Shearer, et koondise peatreener peaks olema inglane. «Ükskõik, kelle liit uueks peatreeneriks nimetab, peaks ta rahvuselt inglane olema,» leidis endine jalgpallur.

Ajutiselt määrati peatreeneri kohuseid täitma Inglismaa U21koondist juhendanud Stuart Pearce.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles