Autotootja utsitab FIA-t takka, et lähitulevikus sõidetaks rallit elektriautodega

Postimees Sport
Copy
Renault arvates on ralli tulevik elektriautode päralt.
Renault arvates on ralli tulevik elektriautode päralt. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Prantsusmaa autotootja Renault on Rahvusvahelist autoliitu (FIA) tagant utsitamas, et viimased lisaksid juba 2025. aastaks autoralli püramiidi elektriautod. Autotootja hinnangul on 2022. aastal tutvustatav Rally1 hübriidauto vaid vahesamm ning nemad sooviksid lähitulevikus üleminna täielikult elektrimootoreid kasutavatele ralliautodele.

Kuigi kired 2022. aastal turule tulevate Rally1 autode ümber on jätkuvalt lõõmamas, siis Renault on pilgu suunanud juba järgmisele suurele üleminekule. Nad tahavad, et FIA kaasaks ülemaailmsesse rallipüramiidi ka elektriautod.

Renault toodab praegu esisillaveoliseid Rally4 ja Rally5 autosid Clio mudeli baasil, kuid kasutab neil bensiinimootorit. Juba on Prantsusmaa autotootja alustanud lobiga, et 2025. aastal lisataks olemasolevatele võistlusklassidele ka vaid elektriajameid kasutav kategooria.

«Meie pikaaegne visioon on selge. Ralliautode tulevik pole hübriid. Meie jaoks on järgmise põlvkonna autod täiselektrilised ja ma arvan, et FIA peaks nägema suuremat pilti ja panustama rohkem elektriliste ralliautode arengusse,» ütles Renault rallidirektor Benoît Nogier DirtFishile.

«Olen väga üllatunud tehnoloogia üle, mille Rally1 järgmisel aastal kasutusele võtab. Minu jaoks sellest selgelt ei piisa,» viita Nogier elektrienergia kasutamisele. «Teeme FIAga koostööd, et valmistada järgmine peatükk, mis saab olema täiselektriline. See on meie nägemus Renault’s.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles