Skandinaavia karikavõistlused toovad Valgehobusemäele üle 200 sportlase 8 riigist

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus.
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Esmakordselt Järvamaal, Albu vallas, homme-ülehomme Valgehobusemäe suusa-ja puhkekeskuses peetavatel Skandinaavia karikavõistlustel murdmaasuusatamises osaleb sportlasi 8 riigist kokku üle 200 sportlasega.

Suurima arvu paneb välja Norra, kust osaleb üle 40 sportlase. Lisaks Põhjamaade sportlastele teevad kaasa ka USA, Kanada, Venemaa ja Läti suusatajad.

11. veebruari võistluspäev algab kell 10.00 ning kavas on naiste ja meeste sprindid klassikalises tehnikas. Naised sõidavad 1,1 km ja mehed 1,6 km ringil. Finaalsõidud algavad kell 12.00. Kokku võistleb sprindis 106 meessportlast ja 56 naissportlast.

12. veebruari võistluspäev algab kell 9.30 naiste 10 km suusatamisega klassikalises tehnikas ja kell 10.45 stardivad mehed 15 km võistlusrajale. Naised sõidavad 3,3 km ringil ning mehed 3,75 km ringil. Naisi on stardis siin 57 ja mehi 116. Meeste ringil on sees uue rajaosana ka nn. mõrvari tõus , mis nõuab head suusatehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles