Latvala Toyotas avanevast kohast: vabu sõitjaid on veel, aga tulemused räägivad Lappi kasuks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: WRC

Toyota rallimeeskond vajab järgmiseks aastaks sõitjat, kes hakkaks suurest mängust taanduva Sebastien Ogieriga jagama WRC-autot.

Peamine kandidaat sellele kohale on Esapekka Lappi, kes võistleb juba sel nädalal Soome MM-etapil Toyotaga. Lappi on ka esimene, kelle poole Latvala vaatab. «Oleme talle öelnud, et ei oota talt Soomes võitu, kuid tulemus esiviisikus oleks kordaminek. Nüüd näeme tema kiiruse ära,» sõnas Latvala Iltalehtile.

Kuigi Latvala sõnul pole Lappi sugugi ainukene mees, kes on järgmisel aastal saadaval, pole meeskond ühegi teise piloodiga tõsiseid läbirääkimisi pidanud.

«Kui me ausalt selle hooaja tulemustele mõtleme, siis need räägivad Esapekka kasuks. Jah, Teemu Suninen on samuti vaba. Ning milline on Craig Breeni olukord? Ma ei tea, kas ta on Fordiga juba lepingu sõlminud. Võib-olla on,» ütles Latvala.

«Turul on nii mõnigi sõitja veel vaba, kuid Esapekka sobiks meie kooslusesse ideaalselt. Loodetavasti saame asjad õige pea paika,» lausus Latvala.

Toyota uue sõitja osas tehakse lõplik otsus oktoobris. «Esapekka võimalused on head, kuid ühtegi kokkulepet veel sõlmitud pole. Me pole veel otsustanud,» lisas Latvala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles