Mulgi uisumaraton tuleb väga heades oludes

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi uisumaraton.
Mulgi uisumaraton. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mulgi uisumaratoniks valmistatud 4,3 kilomeetri pikkune rada on uisutajate  kinnitusel väga heas korras ning korraldajad jätkavad raja kastmist, et pakkuda pühapäeval Viljandi järvele saabuvatele sportlastele parimaid tingimusi.

«Kogu uisuring on kahekordselt kastetud,» teatas Mulgi uisumaratoni korraldava Viljandi rattaklubi president Veiko Šmidt. Alates kolmapäevast on järvel olnud ka hulgaliselt maratoniks treenijaid, kes on jääolusid kiitnud.

Täna õhtul avab rattaklubi Viljandis tavapäraseks saanud uisunädala. Uisutajad on järvele oodatud kella 17 ja 19 vahel ning siis on võimalik järvel liuleda prožektorite valgel ja muusika saatel. Laupäeva pärastlõunal oodatakse aga kõiki järvele kostümeeritult, sest kella 13 ja 16 vahel on uisunädala programmis karneval, mis tänavu kannab nime «Värvid jääl».

Pärast pühapäeval kavas olevat uisumaratoni jätkub uisunädal reedeni ning igal õhtul oodatakse osalejaid kella 17 ja 19 vahel. Teisipäeval ehk sõbrapäeval on kavas küünlavalgusõhtu.

Mulgi uisumaratonil osaleda soovijad saavad end veel täna õhtul kella 18ni registreerida internetis aadressil www.sportinfo.ee või kaupluses Klubisport. Kirja saab end panna ka pühapäeval võistluspaigas. Maratonil on kavas 50 kilomeetri pikkune põhisõit ja 30 kilomeetrine poolmaraton. Mõlemale distantsile antakse start kell 12.

Kell 15.15 on jääle oodatud aga kõik need, kes võidu peale uisutada ei soovi. Neile on kavas 10 kilomeetri pikkune rahvasõit. Reede hommikuks oli end maratonile kirja pannud sada osalejat.

Maratoni stardi- ja finišipaik asub Viljandi järve rannas, kus on kõigile kohalesaabujatele piisavalt parkimiskohti. Võistlejatel on võimalus abi ja kehakosutust saada raja servas olevast teeninduspunktist, finišis ootab neid soe jook ja supp. Ilmaprognoos on uisutajatele soodne, sest lubatakse 5-10 kraadi külma ning kerget lõunatuult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles