Endine tippmängija: Messiga ei tohi nii käituda, see on lugupidamatu

Postimees Sport
Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: FRANCK FIFE/AFP/Scanpix

Argentina jalgpallitäht Lionel Messi sai lõpuks uue koduklubi Pariisi Saint-Germaini eest jala valgeks, kui lõi värava teisipäevases Meistrite liiga kohtumises Manchester City vastu. Endine Inglismaa jalgpallikoondislane Rio Ferdinand leidis aga, et kohtumise lõpus toimunud vigurdamine karistuslööki kaitstes, kus Messi viskus meeste müüri taha pikali, ei olnud maailma ühe parema jalgpalluri suhtes lugupidav käitumine.

PSG alistas eilses kohtumises City 2:0, kuid pärast mängu tekitas väikese tormi veeklaasis olukord, kus kohtumise lõpuminutitel oli Inglismaa klubil kasutada karistuslöök. PSG väravavaht Gianluigi Donnarumma sättis paika müüri ja järsku viskas Messi ennast pikali. Viimasel ajal on ühe mehe müüri taha pikali heitmine muutunud populaarseks, sest takistab pallil meeste hüppamise korral nende jalge alt läbi lipsata.

Inglismaa telekanalis BT Sport eksperdi rolli täitnud Ferdinandi arvates oli aga lugupidamatu, et murule pikali pidi ennast viskama Messi – kuuekordne maailma parim jalgpallur. «Messiga ei tohi nii käituda, see on lugupidamatu. Kui mina oleksin selle klubi mängija, siis ma oleksin öelnud, et seekord viskun mina sinu eest murule külili,» põrutas Ferdinand tele-eetris.

Messi varasem värav oli aga omaette klassist ning sündis koostöös Kylian Mbappega. Kriitikute arvates võiks 34-aastane argentiinlane nüüd oma mängukire ja väravasoone leida. «See oli imeline õhtu suurepärase vastase vastu. Olen väga õnnelik, et suutsin värava lüüa,» ütles Messi pärast mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles