Lootustandev Venemaa laskesuusataja on liitumas Ukraina koondisega

Copy
Daria Sidorova.
Daria Sidorova. Foto: instagram/@_sidorova_12

Noor Venemaa laskesuusataja Daria Sidorova saab presidendi määrusega Ukraina kodakondsuse ja on liitub nende laskesuusakoondisega. 22-aastane lootustandev sportlane on pärit Venemaa laskesuusamekast Tjumenist ning temalt oodatakse häid tulemusi 2026. aasta taliolümpial.

Sidorovat on juba peaaegu nähtud treenimas koos Ukraina koondisega ning nüüd kinnitas Ukraina alaliidu president Volodõmõr Brõnzak, et äsja riigi meistrivõistlustel osalenud laskesuusataja on saab Ukraina passi. «Me ootame praegu presidendi määrust tema kodakondsuse asjus,» ütles Brõnzak, vahendas veebisait Suspline.

Alaliidu juhi kinnitusel on plaan, et Sidorova liituks koondisega järgmisel aastal ning on siht, et 22-aastane sportlane oleks tippvormis 2026. aasta taliolümpiaks. «Ta on väga hea ja noor sportlane, tal on suur potentsiaal. Usun, et ta on meile abiks,» ütles Brõnzak.

Sidorova seni parim tulemus pärineb 2020. aasta talvest, mil ta sai juunioride EMil sprindis 19. koha, kuid eelmisel hooajal ta Venemaa MK-koondisesse ei mahtunud. Märtsis Tjumenis toimunud Venemaa meistrivõistlustel tuli ta teatenaiskonnaga neljandaks.

Ukraina koondisega on viimastel hooaegadel liitunud viis Venemaa laskesuusatajat.

Tagasi üles