Soome MM-ralli võib ühele Hyundai sõitjale jääda meeskonnas viimaseks (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Craig Breen.
Craig Breen. Foto: DUFOUR FABIEN/Hyundai Motorsport

Ott Tänaku meeskonnakaaslane Craig Breen on üks neist sõitjatest, kelle tulevik on veel lahtine. Viimasel kahel MM-stardil teise koha noppinud iirlane on avaldanud, et soovib valitud etappidel osalemise asemel sõita täispikahooaja. See aga tähendaks, et tal tuleb Hyundai meeskonnast lahkuda ning ilmselt oleks tema uueks tööandjaks M-Sport.

31-aastane Breen on küll rallikarussellis kaua tiirelnud, kuid 2009. aastal MM-debüüdi teinud iirlane on WRC-auto rooli keeranud alates 2016. aastast. Hyundaisse alles kolm hooaega tagasi kolinud mees on Lõuna-Korea tiimi eest Soomes tegemas alles oma kümnendat starti. M-Spordi meeskonnaga seotud mees tõdes, et Jyväskylä ralli võib talle tõepoolest jääda praeguses tiimis viimaseks.

«Sel aastal võib see tõesti minu viimaseks MM-ralliks jääda (Hyundai roolis – toim.), see on tõsi. Vaadates eelolevat kalendrit, siis ilmselt stardib Hispaanias ja Itaalias Dani (Sordo, Hyundai kolmas sõitja – toim.),» ütles Breen enne ralli algust ajakirjanikele.

Craig Breen.
Craig Breen. Foto: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport

Selge, et lepinguliselt Hyundaiga seotud mees ei saanud tulevikuplaanidest veel avalikult rääkida, kuid ta andis mõista, et loodetavasti saab avalikus nendest lähinädalate jooksul teada.

Breeni eesmärk on järgmisel aastal teenida sõitjakoht kogu hooajaks, mitte osaleda MM-etappidel külalisesinejana. On selge, et ainsana suudab seda võimalust talle praegu pakkuda M-Sport. Fordi roolis tegi iirlane oma WRC-auto debüüdi, kui osales 2014. aastal Rootsi ja Soome MM-etappidel.

Breen on Hyundai roolis suvega näidanud suurepärast minekut. Viimasel kahel hooajal on ta tulnud kolmel MM-rallil teiseks, neist kaks viimast poodiumikohta pärinevad sellesuviselt Rally Estonialt ja Belgia Ieperi rallilt.

«Tõusime kahe viimase ralliga väga heasse vormi. Tunnen ennast Soomes mugavalt, mul on siin palju kogemusi, aga plaan on kindlasti poodiumikohtade eest võidelda,» ütles Breen, kelle senine parim tulemus Soomest pärineb 2016. aastast Citröeni roolis, kui tuli kolmandaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles