Jalgpallilegend päästis toorutsemisega isa viinakuradi käest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Peter Schmeichel (paremal).
Peter Schmeichel (paremal). Foto: David Klein via www.imago-images.de/Scanpix

Taani jalgpallikoondise endine tähtmängija Peter Schmeichel andis välja elulooraamatu, kus puudutas ka suhteid perekonnaga.

Taani jalgpallikoondise ja Manchester Unitedi endine legendaarne väravavaht vältis 90ndatel suhtlust enda isaga. Seda põhjusel, et viimane oli paadunud alkohoolik.

1999. aastal kolis Schmeichel koos oma õe ja emaga Portugali, et olla isast eemal. Jalgpallilegend ei andnud enda isale isegi teada, kus ta täpselt elab. Ühel ööl siiski leidis ta enda isa uksele koputamas ja seejärel läks jalgpalluril silme eest mustaks.

«Ma tõstsin enda häält. Karjusin talle, mida ta siit otsib. Ta polnud seal oodatud, sest keegi ei soovinud teda näha. Lõin pauguga ukse kinni ja soovisin, et ta lahkuks meie juurest,» kirjutab Schmeichel enda raamatus. «See oli kõige hirmsam asi, mida ma kunagi teinud olen.»

Schmeicheli isa naasiski kodumaale, kus ta läks viivitamatult arsti juurde. Ta läbis võõrutuskuuri ja ei tarbinud kunagi enam alkoholi. Seejärel tundis jalgpallilegend mõistagi heameelt ja nende suhted paranesid.

«Ma arvan, et päästsin enda isa elu. Ta elas veel 20 ilusat aastat. Isa elas peaaegu 86-aastaseks ning oli enda eluga viimastel kümnenditel väga rahul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles