Tuhanded lapsed vilistasid mustanahalise Soome jalgpalluri välja (1)

Postimees Sport
Copy
Mänguolukord, mille eest Glen Kamara (paremal) sai punase kaardi.
Mänguolukord, mille eest Glen Kamara (paremal) sai punase kaardi. Foto: MICHAL CIZEK/AFP/SCANPIX

Soome jalgpallikoondise poolkaitsja Glen Kamara mängib klubijalgpalli Glasgow Rangersi ridades. Tšehhis toimunud Euroopa liiga alagrupimatšis Praha Spartaga publikut varasemate sanktsioonide tõttu staadionile ei lubatud. Küll aga oli tribüünidel 10 000 last, kes andsid kõrvulukustavat vilet iga kord, kui mustanahaline Soome koondislane palli puutus.

Praha klubi fännid toorutsesid augustis Monaco mängija Aurelien Tchouameni kallal ning nad pidid oma esimese Euroopa liiga kodumängu pidama suletud tribüünide ees. Euroopa jalgpalliliit (UEFA) otsustas aga staadionile lubada 10 000 last, kes olid nooremad kui 14 eluaastat. Need lapsed vilistasid läbilõikavalt iga kord, kui Rangersi poolkaitsja Kamara mänguolukorda sattus.

Soomlase peale vilistamise põhjus pärineb eelmisest hooajast, mil Kamara pidi taluma Praha linnarivaali Slavia kapteni Ondrej Kudela rassistlike solvanguid. Tšehh sai selle eest kümnemängulise mängukeelu.

Scottish Sun vahendas, et lapsed vilistasid ka teistele Rangersi tumedanahalistele mängijatele, kuid Kamara suunas oli lärm eriti vali.

Rangers kaotas Euroopa liiga alagrupimatši 0:1, Kamara alustas põhikoosseisus, kuid 74. minutil sai Kamara oma teise kollase kaardi, mis tähendas kokku punast ja pidi väljakult lahkuma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles