Jaapani rallitalendi hooaeg sai järjekordse tagasilöögi

Karl Mihkel Eller
Copy
Takamoto Katsuta.
Takamoto Katsuta. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ralli MM-sarja kuues mees ja tänavu Keenias oma esimese poodiumikoha teeninud Takamoto Katsuta põhikaardilugeja Daniel Barritt peab kuni aasta lõpuni vigastust ravima ning ei saa jaapanlast WRC-sarjas aidata.

Barritt alustas tänavu Katsuta kõrval kolmandat järjestikust hooaega, kuid Rally Estonia teed said kogenud kaardilugejale saatuslikuks. Inglane vigastas oma selga avapäeval ning võistlus jäi rallipaari jaoks pooleli pärast neljandat katset. Katsuta oli sel hetkel üldarvestuses kolmas, jäädes alla vaid Craig Breenile ja Kalle Rovanperäle.

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala teadis öelda, et 41-aastase Barritti hooaeg on ühel pool. «Mina olen aru saanud, et Danieli rallid on selleks aastaks ilmselt sõidetud,» ütles soomlane enne Soome rallit toimunud pressiüritusel.

Pärast Rally Estoniat istus Belgias Katsuta kõrval Keaton Williams, Kreekas jäi jaapanlasel aga startimata, sest Williams pidi ootamatu perekondliku hädaolukorra tõttu naasma koju ning lühikese ajaga polnud võimalik uut kaardilugejat leida.

Soomes teeb Katsuta oma esimese ralli koos Aaron Johnstoniga ning ka järgmisel etapil Hispaanias peaks iirlane istuma jaapanlase kõrval. «Kõige tähtsam on, et Taka saaks korraliku ralli ning naudiks taas sõitmist. See on ka talle olnud keeruline aeg,» andis Latvala teada, et mõistab Katsuta olukorda täielikult.

Nädal tagasi antud intervjuus teatas Barritt, et ta pole veel sajaprotsendiliselt terve, mistõttu pole praegu mõistlik võistelda. Britt märkis, et mõned inimesed on talt küsinud, kas praegune olukord võib tähistada tema karjääri lõppu. «Kindlasti mitte. Ma pole valmis loobuma. Praegu pole asjad minu kätes, otsuse teevad tiim ja meditsiiniline konsultant,» ütles kaardilugeja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles