Endist Chelsea ründajat kahtlustatakse kümnetesse miljonitesse küündinud spordipettuses

Postimees Sport
Copy
Diego Costa 2014. aastal Londoni Chelsea särgis.
Diego Costa 2014. aastal Londoni Chelsea särgis. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Endine Londoni Chelsea ja Madridi Atletico ründaja Diego Costa on sattunud oma sünnimaal Brasiilias politsei huviorbiiti, sest osales märtsis toimunud ennustusportaalide pettuses, millega teeniti ebaseaduslikku tulu ligikaudu 11,2 miljonit eurot.

Brasiilia föderaalpolitsei kahtlustab 32-aastast Minerio Atletico ründajat rahapesus ja kuulumises kuritegelikku organisatsiooni. Kuigi ametlikult pole kinnitatud, et kahtlustatav mängija on Costa, siis Brasiilia meedia andmetel vastab info tõele.

Lõplik rahasumma, mis Costa kuritegelik grupeering ebaseaduslikul teel teenis, on veel selgitamisel, sest ilmselt on suur osa rahast liigutatud välismaistele pangakontodele.

Costa on sündinud Brasiilias, kuid tal on ka Hispaania kodakondsus ja ta tegi matadooride rahvuskoondise eest debüüdi 2014. aastal. Samal hooajal jättis ta kustumatu jälje Madridi Atletico klubiajalukku, kui vedas meeskonna Meistrite liiga finaali. Poolfinaalis saadud vigastuse tõttu ei saanud ta klubi finaalis Madridi Reali vastu piisavalt aidata ning see kaotati 1:4.

Pärast edukat kolme aastat Atleticos liitus ta järgmisel hooajal Chelseaga, mille ridades osales 89 kohtumisel ja lõi 52 väravat. 2018. aastal siirdus ta taas Atleticosse, kus mängis kuni 2020. aastani. Tänavu augustis liitus ta Brasiilia klubiga Mineiro Atletico, mille ridades soovis tulla riigi meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles