Võitjate suurimaks korvikütiks kerkinud Jõesaar vedas Bayreuthi eurosarja põhiturniirile

Postimees Sport
Copy
Janari Jõesaar vedas Saksamaa klubi Europe Cupis põhiturniirile.
Janari Jõesaar vedas Saksamaa klubi Europe Cupis põhiturniirile. Foto: Michael Schepp via www.imago-images.de/SCANPIX

Eesti korvpallikoondise ääremängija Janari Jõesaare koduklubi Bayreuthi medi alistas FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniturniiri finaalis Iisraeli meeskonna Hapoeli Haifa 80:75 ning jõudis põhiturniirile.

Bayreuth läks kohtumisele vastu kerge soosikuna, kuid Haifa ei andnud midagi kerget Saksamaa klubile. Jõesaare koduklubi suutis siiski end kiiresti käima saada ning poolajaks oldi juhtimas 43:35.

Teisel poolajal kasvatati eduseisu kiiresti kahekohaliseks ning seda suudeti hoida ka lõpusireenini. Lõpptulemuseks märgiti protokollis 80:75.

Bayreuthi meeskond skooris väga ühtlaselt, ent suurimateks korviküttideks kerkisid just Jõesaar ja Terry Allen, kelle arvele jäi 14 silma. Eestlane võttis veel ka kuus lauapalli. Bayreuthi peatreener Raoul Korner usaldas eestlast väljakule veidi enam kui 29 minutiks.

Üleplatsimehena viskas Haifale 15 silma toonud Gregory Vargas.

Enne mängu:

Jõesaare koduklubi Bayreuth oli Europe Cupi kvalifikatsiooniturniiril esimesest ringist vaba ning alustas kohtumistega poolfinaalis. Seal mindi vastamisi Ungari meeskonna Szedeakiga.

Juba avaveerandil tehti ungarlaste vastu asjad selgeks, sest teisele veerandile mindi vastu 25:7 eduseisul. Mängu lõpptulemuseks jäi 84:77.

Eesti koondislane sai poolfinaalis mänguaega veidi enam kui 25 minutit ning jõudis selle ajaga koguda 5 punkti, 7 lauapalli ja 3 korvisöötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles