Uue näoga Žalgiris lahkus Euroliiga avamängust noruspäi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lyon-Villeurbanne'i ASVELi tassis võidule 23 silma toonud Elie Okobo.
Lyon-Villeurbanne'i ASVELi tassis võidule 23 silma toonud Elie Okobo. Foto: PHILIPPE DESMAZES/SCANPIX

Leedu korvpalli au ja uhkus Kaunase Žalgiris alustas järjekordset hooaega Euroliigas. Võõrsil mindi vastamisi Prantsusmaa tippklubi Lyon-Villeurbanne ASVELiga ning sealt naastakse 76:88 kaotusega.

Žalgiris on kahe hooaja vahel võtnud täiesti uue ilme. Meeskonnast on lahkunud koguni kaheksa põhimeest ning neile leitud asendused, kes pole liiga palju saanud koostööd lihvida.

Sellele vaatamata mindi Prantsusmaale olles Leedu kõrgliigat alustanud kolme väga keerulise võiduga. Enne kohtumist oli ASVEL kergeks soosikuks, kuid Leedu tippklubi ei kavatsenud kaotusega Prantsusmaalt lahkuda.

Kohtumine algas võrdselt, ent kerget initsiatiivi hoidis ikkagi ASVEL, kes haaras avapoolaja lõpus ka kahekohalise eduseisu. Poolajale mindi siiski prantslaste 44:36 eduseisul.

Kolmanda veerandaja keskpaigas olid tablool aga juba 50:50 viiginumbrid ning näis, et Žalgiris haarabki juhtohjad. ASVEL vastas sellele aga omakorda kolme kaugviskega ning kontroll oli jälle nende käes. Viimasele vaatusele mindi vastu prantslaste 63:55 juhtimisel.

Viimast veerandaega alustas ASVEL 13:1 vahespurdiga ning otsustas sellega ka kohtumise saatuse. Lõpusireeni kõlades särasid tablool kodumeeskonna 88:76 võidunumbrid.

ASVELi parimaks kerkis Euroliigas debüteerinud Elie Okobo, kelle arvele jäi 23 silma. Seejuures tabas 23-aastane prantslane kõik Üheksa väljakult tehtud viset. Žalgirise edukaimana tõi Läti koondislane Janis Strelnieks samuti 21 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles