Soome ralli katkestanud Rovanperä: meiega on kõik korras, ent ma pole kindel, kas saame enam startida

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kalle Rovanperä katkestas Soome ralli, ent saab pühapäeval naasta.
Kalle Rovanperä katkestas Soome ralli, ent saab pühapäeval naasta. Foto: Ekraanitõmmis

Soome ralli eel suursoosikuks peetud Toyota sõitja Kalle Rovanperä minetas võidulootuse ralli kümnendal kiiruskatsel.

Neljandat kohta hoidnud Rovanperä kaotas auto üle kontrolli ja sõitis tugevalt vastu kruusahunnikut. Auto sai sedavõrd palju kannatada, et sellega pole võimalik täna sõitu jätkata. 

Kiiruskatse eel kaotas Rovanperä meeskonnakaaslasest liidrile Elfyn Evansile 18,6 sekundiga. Kolmandal kohal olnud Ott Tänak jäi temast 12,6 sekundi kaugusele. Rovanperä väljasõidu järel kerkis neljandale kohale Toyotaga kihutav Esapekka Lappi.

Nii sõitjaga kui ka kaardilugejaga on siiski õnneks kõik korras. «Tegin lihtsas kurvis eksimuse. Sattusin teepervele, mis jättis mulle kaks võimalust. Kas üritada olukorda päästa või pidurdada ja maanduda puudes. Valisin esimese, kuid sõitsin seetõttu kruusavalli, mis auto lõhkus. Seal polnud lihtsalt piisavalt ruumi.

Ma ei tea, kas saan homme startida. Meeskond näeb auto kallal väga suurt vaeva ning püüame masina korda saada. Eks hiljem ole näha, kas sellega kannatab homme startida.

Kui väljasõit kõrvale jätta, siis on senine Soome ralli olnud keeruline. Samas pole midagi erilist,» kommenteeris Rovanperä väljasõitu otsepildi vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles