Hamilton lahkuvast meeskonnakaaslasest Bottasest: ta on inimene, kellega saab ausalt kõigest rääkida. F1-s pole see tavaline

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valtteri Bottas (ees) ja Lewis Hamilton.
Valtteri Bottas (ees) ja Lewis Hamilton. Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas on üheskoos Mercedese meeskonnas sõitnud viis hooaega. Meeste vahel pole kordagi kemplemist olnud ning Hamiltoni karjääris on see pigem haruldus.

Hamiltoni koostöö lõppeb pärast tänavust hooaega, mil soomlane Mercedese vormeli Alfa Romeo vastu vahetab. Tema koha hõivab Mercedeses aga talendikas George Russell.

Seitsmekordne maailmameister Hamilton soovinuks Bottasega koostööd jätkata veel mitmeid aastaid, kuid Mercedese huvid olid teised. Nüüd selgitas Hamilton Itaalia meediale, miks nad Bottasega nõnda hästi klappisid.

«Meie spordis on eesmärgiks võita kaks meistritiitlit. Mõlemad meeskonnakaaslased soovivad sõitjate MM-tiitlit endale haarata, ent samas peame töötama ka Mercedese heaks. See nõuab aga suurepärast koostööd,» lausus Hamilton.

Varasemalt on Hamiltoni meeskonnakaaslasteks olnud Fernando Alonso ja Nico Rosberg, kellega suhted väga keeruliseks muutusid. Bottasega säärast asja pole kunagi juhtunud. 

«Esimest korda on mul olnud meeskonnakaaslane, kellega ma reaalselt suhtlen kõikidel teemadel. Arutame isegi üheskoos erinevaid taktikaid ja ei varja miskit. Saime aru, et üksteist aidates suudame olla parimad. Ma pole midagi sarnast karjääris kogenud. See on haruldane,» lisas Hamilton.

Mercedese sõitjad heitlevad ka tänavu MM-tiitlite eest. Hamilton juhib MM-sarja viiepunktilise eduga Max Verstappeni ees ning Bottas hoiab kindlat kolmandat kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles