Kohtunikud ulatasid koduradadel võistlevale Lappile abikäe

Karl-Joosep Küngas
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Jussi Nukari/SCANPIX

Soome MM-rallil hoiab kohalikest meestest parimat kohta Esapekka Lappi, kes võistleb eravärvides Toyota Yarise roolis. Neljandat kohta hoidev Lappi sai abi ka kohtunikelt, kes tema kaotussekundeid kärpisid.

Kohtunikud hakkasid uurima 10. kiiruskatsel toimunut. Nimelt tegi just seal Kalle Rovanperä väljasõidu, mistõttu soomlane oma Toyota teele risti jättis. Pärast teda startis aga Lappi, kellele kaasmaalane selgelt ette jäi.

10. kiiruskatse finišis läks Lappil kell seisma tulemusega 10.30,5, kuid sõitja ise arvas, et saanuks hoopis kiiremini Patajoki esimese läbimise sooritatud. «Olnuksime kiiremad, kuid pidime Kalle väljasõidu asukohas hoo maha võtma. Loodan, et saame selle aja tagasi, kuid tegin hea sõidu,» selgitas Lappi finišis.

Kohtunikud läksidki asja uurima ning teise päeva lõpus leiti, et Lappi kaotaski Rovanperä tõttu üsna palju aega. Lappi pardakaamerat võrreldi ka Elfyn Evansi ja Ott Tänaku omaga. Kui Lappi tulemust segasid hoiatused Rovanperä väljasõidu juures, siis waleslase ja eestlase läbimisel neid enam polnud.

Nõnda otsustasid kohtunikud parandada Lappi 10. kiiruskatse tulemust ning andsid talle ajaks 10.27,0. Sellega võttis ta hoobilt 3,5 sekundit konkurentidelt tagasi. Kohta soomlane siiski üldarvestuses ei parandanud. Ta jätkab endiselt neljandal kohal ja poodiumikoht jääb temast 25,3 sekundi kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles