JÄRELVAADATAV ⟩ Bigbank alistas võrkpallihooaja avamängus Selveri

Postimees Sport
Copy

Täna peeti esimene kohtumine Credit24 Meistriliigas, kui Tartu Bigbank alistas kodusaalis 3:1 (23:25, 25:21, 25:21, 25:13) Tallinna Selveri. Andres Toobali jaoks oli tänane kohtumine esimene ametlik mäng Selveri peatreenerina.

Kuigi Bigbanki peatreener Alar Rikberg vihjas kohtumise eel, et tihedast mängugraafikust tulenevalt võib täna platsil näha tavapäratut koosseisu, saatis ta siiski algkoosseisus väljakule põhimehed ja vahetusmängijad said oma võimaluse hiljem. Tasavägise esimese geimi kaotasid Bigbanki mängijad küll kahe punktiga, ent sealt edasi kulges kohtumine nende dikteerimise järgi. Selveril ei käinud täna väljakul rünnakuliider Oliver Orav ega kanadalane Johnson Pierce.

Sarnaselt mõlemale Tartu meeskonna mängule Meistrite liigas, kerkis võitjate resultatiivseimaks täna 19 punkti toonud Albert Hurt (+14), 17 punkti (+11) panustas Martti Juhkami, 11 (+2) Valentin Kordas ja 10 (+8) Alex Saaremaa. Selveri resultatiivseimana tõi Denis Losnikov 14 punkti (+4), 12 silma (+9) panustas Marx Aru.

Tartu vastuvõtt oli 59%, rünnak 49%, Selveri samad näitajad olid vastavalt 49% ja 40%. Blokis oli võitjameeskonna üleolek mäekõrgune – 13 vs 6, Hurt sai kirja 5 ja Saaremaa 4 blokki. Selveri edukaim oli selles elemendis 2 punktiga Marx Aru. Servil lõid tartlased 5 ässa ja tegid 16 viga, Selver teenis pallinguga samuti 5 punkti ja eksis 19 servil.

Järgmised liigamängud toimuvad 9. ja 10. oktoobril, mil Eesti klubidest avavad hooaja Pärnu Võrkpalliklubi ja TalTech.

Enne mängu:

Omavahel on meeskonnad hooajaeelsetes kontrollkohtumistes kahel korral vastamisi läinud ja mõlemad mängud lõppesid tulemusega 2:2.

Tartu Bigbanki jaoks on hooaeg juba alanud, sest meeskond teeb kaasa ka Meistrite liiga eelringis, kus on tänaseks peetud kaks võidukat mängu.

Tartu meeskonna ridades on kahe hooaja vahel toimunud mitmed muudatused. Üks peamisi rünnakujõude Märt Tammearu liikus Belgia tippklubisse Roeselare Knacki, Stefan Kaibald liitus Saksamaa meistriliigaklubiga Königs Wusterhauseni Netzhoppers ja nurgaründaja positsioonil on meeskonnaga liitunud Martti Juhkami, Tamur Viidalepp ning Taavet Leppik. Lisaks jätkab põhimeestest Albert Hurt. Diagonaalründajana paneb end Tartus proovile Valentin Kordas, põlvelõikusest taastuva põhisidemängija Kert Toobali asemele toodi meeskonda aasta lõpuni laenule TalTechi sidemängija Aleksander Eerma, kes jagab mänguaega koos kogenud Ronald Järvega. Tempoosakonnas on tagasi eelmisel hooajal Hispaanias mänginud Mart Naaber, kelle kõrval jätkavad põhikoosseisus Alex Saaremaa ja Kevin Soo.

Peatreener Alar Rikberg vihjas hooajaeelsel pressiüritusel, et meeskonna väga tiheda mängugraafiku tõttu võib pühapäeval Selveri vastu platsil olla tavapärasest erinev koosseis, sest põhimeestele on vaja Meistrite liiga tõttu rohkem taastumisaega võimaldada.

Selveri ridades on samuti toimunud mitmed olulised muudatused, alustades peatreenerivahetusest. Rainer Vassiljev juhendab sel hooajal Poola esiliigas Wroclavi klubi ning Selveri peatreeneriks asus seni abitreenerina tegutsenud Andres Toobal, kes peab uues rollis oma esimese mängu just homme.

Mängijatest on Selverist lahkunud kolm Eesti koondislast – Renee Teppan, Kristo Kollo ja Andrus Raadik, Teppan mängib Türgis ja Kollo ning Raadik Soomes. Põhisidemängijana jätkab ka koondises hea kogemuse saanud Renet Vanker. Meeskonnas on ka üks leegionär, kanadalasest nurgaründaja Johnson Pierce. Meeskonna põhimeestest jätkavad Selveris nurgaründajad Oliver Orav ja Denis Losnikov, tagasi on vahepeal rannavollele keskendunud diagonaal Timo Lõhmus, kes jagab mänguaega Mihkel Nuudiga. Tempomeestest jätkavad Marx Aru, Mihkel Varblane ja Helger Hääl, liberona Sten Vahtras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles