Laskesuusatäht Tarjei Bö suurimast pettumusest: kaotasin medali Venemaa dopingusportlase tõttu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa laskesuusataja Aleksandr Loginov.
Venemaa laskesuusataja Aleksandr Loginov. Foto: Tiziana Fabi/AFP/Scanpix

Norra laskesuusatähed Tarjei ja Johannes Thingnes Bö andsid hiljuti välja raamatu. Seal räägitakse karjääri tipphetkedest ning ka valusatest kaotustest.

Bö vennad pole kunagi olnud tagasihoidlikud rääkimaks dopingust. Nende jaoks on see täielikult välistatud ning nad ei austa inimesi, kes kaaluvad üldse dopingu tarvitamist. Nõnda puudutabki üks osa raamatust Venemaa laskesuusatajat Alexander Loginovi.

Loginov jäi 2013. aastal vahele EPO tarvitamisega ning pidi seetõttu ka aastatel 2014-2016 võistluskeeldu kandma. Pärast spordiradadele naasmist oli Loginov hoopis kõrgemal tasemel. Tema tipphetk tuli 2020. aasta MMil Anterselvas.

«See oli minu elu parimaid võistlusi. Suutsin sprindis lasta kõik märgid alla ja finišis edestasin Johannest veidi enam kui sekundiga. See tähendab enamasti, et võin võita. Seevastu olid prantslased Martin Fourcade ja Quentin Fillon Maillet minust veelgi paremad,» kirjeldas Bö võistlust.

«Olnuksin pronksmedaliga väga rahul, sest see oli kullamaiguga. Ühtäkki saabus sportlane, kes ei ole teeninud ära võistlemist maailmameistrivõistlustel. Selleks oli Venemaa pettur Aleksandr Loginov. Ta võitis kuldmedali ja see sisimas ma purunesin täielikult, sest leppisin neljanda kohaga,» jätkas Bö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles