Eesti parim motosportlane võrdles MM-etappi ekskursiooniga sohu

Postimees Sport
Copy
Hannes Soomer.
Hannes Soomer. Foto: Helen Urbanik

Eile lõpetas Eesti parim motosportlane Hannes Soomer (Yamaha, Kallio Racing) Supersport klassi MM-i üheteistkümnendal etapil Portimaos Portugalis 13. kohaga. Sama tulemus tuli ka teisest sõidust, mis sõideti täna.

Piltlikult öeldes võib Hannese jaoks Portugali etapi kokku võtta kui ekskursiooni sohu, mille käigus hüpati esmalt kaelani mutta, et siis mülkast välja ronida ja jätkata kuivemal pinnal. «Tänane päev oli iseenesest positiivne, sest sõidu lõpufaasis hakkas mulle taas tunduma, et ma ikkagi oskan mootorrattaga sõita. Sain stardist päris hästi minema, ent sattusin seejärel kurvidesse jõudes järjepanu märgadele laikudele, mis maksis mulle nii kohti kui sekundeid. Õnneks võtsin järgnenud kakluste käigus oma tagasi ja vähemalt sõidutunde osas võib üheteistkümnenda etapiga rahule jääda.»

Aga kolmeteistkümnenda kohaga, kas see ka rahuldab? «Ei, kindlasti mitte, aga meil polnud millegi olulise parandamiseks ka võimalust. Tegime tänaseks mõned muudatused ja vahetasime rattal siduri, ent hommikul hakkas sadama ja rada kuivas enam-vähem ära alles võistlussõidu alguseks. Võrdlusmomenti mul pole, aga arvestades seda, kuidas end täna viimastel ringidel ratta seljas tundsin, siis edeneme ilmselt õiges suunas. Me peame seadete osas stabiilsemaks saama, sest see mis ühel rajal hea, võib olla teisel kohutav. Abiks oleks ka testimine, aga nii tiheda kalendri korral pole see vahepeal võimalik.»

Mis saab edasi? «Oktoobri keskel toimuvale Argentiina etapile on meil piletid ostetud, aga Indoneesia on hetkel küll küsimärgi all. Kui seal rada siiski valmis saab, siis läheme ka viimasele etapile, aga võtan mõlemat osavõistlust eeskätt kui õppimisvõimalust, et laduda uuele hooajale tugev vundament.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles